Bestaande content repurposen

Bekijk ook eens een van de onderstaande artikelen

Hobby website starten en onderhouden

Een website starten en onderhouden op hobby basis kan een mooie creatieve
Lees meer

Waarom Kiezen voor .NET Core Hosting in Nederland bij MijnHostingPartner.nl?

In de snelgroeiende wereld van webontwikkeling is het cruciaal om te kiezen
Lees meer

Rapport Paginas en Schermen binnen Google Analytics

Er zijn een hoop verschillende tools die je kunt gebruiken om de statistieken
Lees meer

Bestaande content repurposen

Veel website eigenaren proberen telkens nieuwe content te publiceren om nieuwe kansen te creëren om bezoekers binnen te halen, je kan echter ook bestaande content een draai geven (repurposen) en zo met vaak minder werk dan totaal nieuwe content toch nog weer nieuwe bezoekers aantrekken. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de mogelijkheden hierin, en hoe jij dit kan inzetten voor jouw digitale marketing.

Wat is content repurposing

Content repurposing betekent: bestaande content aanpassen naar een nieuw format, voor een ander kanaal of doelpubliek. En nee, dat is helaas niet simpelweg kopiëren en plakken.

Een goed voorbeeld:

Je hebt een blogartikel over de top 5 marketingtrends.

Diezelfde inhoud kun je vertalen naar een Instagram-carrousel, een LinkedIn-post met eigen mening, een korte video of zelfs een e-mailnieuwsbrief.

Zo benut je één sterk idee op meerdere manieren, zonder steeds opnieuw te hoeven beginnen. En creëer je meer autoriteit over het hetzelfde onderwerp, en bedien je op meerdere kanalen verschillende doelgroepen. Mensen die wellicht liever een YouTube short of video zien dan een artikel te lezen kunnen op deze manier bediend worden op het platform waar ze het meeste tijd spenderen. 

Waarom je bestaande content meerdere levens moet geven

Als je enkel maar nieuwe content publiceert op je website dan wordt je bestaande content vaak naar beneden gedrukt of verliest zijn relevantie. Bestaande content wat niet bijgewerkt wordt met de laatste informatie zal ook op den duur zijn bestaande autoriteit verliezen over het onderwerp, en gemakkelijk naar beneden zakken. 

Ook bespaar je een hoop tijd met het repurposen van content, en hoef je niet vanaf nul te beginnen voor elk nieuw onderwerp. Moeite die jij al hebt gestoken in een stuk content kan op deze manier ook het meeste uit gehaald worden, en op meerdere wijzen zijn vruchten afwerpen. Het is ook vaak voordeliger dan geheel opnieuw te beginnen met onderzoek naar nieuwe keywords, of het onderzoeken van een nieuw product of dienst. 

Een van de hoofdredenen om bestaande content meerdere levens te geven, is doordat je hierdoor meer publiek aantrekt hiernaar. En dat op verschillende kanalen. Elk kanaal of Sociale Media website heeft zijn eigen gebruikers, en gebruikers zitten niet op elk platform. Zo kan jij ook de mensen bereiken die bijvoorbeeld enkel op Reddit zitten, of juist op Facebook of X. 

Verder is een groot voordeel dat je oudere content hiermee een boost geeft in de vindbaarheid op Google Zoeken, ook niet enkel de content vermelding zelf, maar ook door bijvoorbeeld te verschijnen binnen de zoekresultaten met een YouTube Video of andere bron. Op die manier komen er vanzelf meer vermeldingen naar je originele content tot stand. 

De beste formats om te hergebruiken

Hier zijn een paar concrete voorbeelden van hoe je content slim kunt omzetten:
📦 Originele content

🔄 Repurposed formats

Blogartikel  -> LinkedIn post, carrouselpost, nieuwsbrief

Webinar / video  -> YouTube snippet, blog, infographic

Klantreview of highlight -> Testimonial video, quote visual, podcast

Whitepaper / e-book -> Blogserie, checklist

Statistieken & data -> Grafieken, social post, visuele stories

💡 Tip: Eén sterke blog kan zo uitgroeien tot 5 tot 10 nieuwe stukken content.

Repurposing strategie: hoe pak je het slim aan?

Wil je echt structureel meer halen uit je content, volg dan deze vier stappen:

1. Identificeer je best presterende content

Bekijk je analytics: welke blogs, video’s of social posts doen het goed? Dat is je goudmijn.

2. Kies per kanaal een passende vorm

Een tekstuele blog werkt goed op LinkedIn, maar op Instagram scoort een carrousel of reel beter. Denk in formats die passen bij het platform én je doelgroep.

3. Werk in batches

Maak in één keer meerdere varianten van een stuk content. Zo werk je efficiënter én hou je consistentie in je verhaal.

4. Meet je resultaat

Bekijk wat je nieuwe formats opleveren qua bereik, engagement en conversies. Vaak presteren repurposed posts zelfs beter dan het origineel.

Meer impact voor minder moeite

Met het repurposen van content kan je dus meer impact generen voor je content en dat voor minder moeite. Er staan ook een heleboel software tools voor je klaar die je kan gebruiken om dit uit te voeren, bijvoorbeeld is met Canva eenvoudig een mooie afbeelding of grafiek voor Sociale Media te maken. En kan je met eenvoudige editing tools snel een YouTube video in elkaar zetten of een Reel voor Instagram. 

Haal dus ook het meeste uit je content, en zorg ervoor dat je content op meerdere manieren verpakt om de beste prestaties hiervoor terug te zien. 

Wil je ook de beste fundering voor jouw website? Neem dan een kijkje in de Linux hosting pakketten van Webhoster.nl voor een voordelig en snelle oplossing!